+31 413 745 084 post@inkoopmeesters.nl
Hoewel het vakgebied van overheidsinkoper op het eerste gezicht misschien stoffig en star lijkt, blijkt in de praktijk het tegenovergestelde.

Jij als inkoper-to-be kan je verdiepen in de meest diverse aankopen, of het nou gaat om simulatoren voor automotive opleidingen, het bouwen van een volledig nieuwe school of het inkopen van de ICT beheer diensten, het is aan jou om in de toekomst de inkoop van deze producten en diensten tot een goed einde te brengen.

Bij wie?

InkoopMeesters is een klein bedrijf met een jong, enthousiast team. In de afgelopen drie jaar hebben we een sterke groei doorgemaakt, en we groeien nog steeds. Vanuit ons kantoor in Veghel bedienen wij onze klanten welke zich in heel Nederland bevinden.

InkoopMeesters is een inkoop adviesbureau voor onderwijsinstellingen. We begeleiden (Europese) aanbestedingstrajecten, geven inkoop advies, maar doen ook het contractbeheer en kunnen zelfs een gehele inkoopafdeling van een onderwijsinstelling overnemen.

Bij InkoopMeesters maak je deel uit van een hecht, enthousiast team van jonge inkoopprofessionals.

Voor wie?

Je bent jong, enthousiast, nieuwsgierig en kunt kritisch zijn op jezelf maar ook naar anderen. Je bent bereid om te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent op je gemak wanneer je zelfstandig aan de slag kunt met de aan jou toegewezen verantwoordelijkheden, maar bent op je best wanneer je kunt sparren met collega’s. Je bent collegiaal ingesteld en bent niet bang om hulp te vragen wanneer nodig.

Wat ga je doen?

Als inkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren in (Europese) aanbestedingstrajecten, vaak op projectbasis. Je neemt de regie in zowel het voorbereidende traject als de verdere afhandeling, waarbij je de wensen van de klant vertaalt en in de markt zet.

Daarnaast adviseer je klanten binnen de kaders van hun uitvraag in de do’s en don’ts in het aanbestedingsrecht. Je bent verantwoordelijk voor het juist toepassen van de aanbestedingsregels, waarbij je complexe gevallen met je collega’s bespreekt.

Naast rechtmatigheid staat doelmatigheid hoog in het vaandel. Je wil je klanten namelijk niet opzadelen met een contract dat ze niet kunnen lezen of gebruiken. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen, en adviseert en neemt de klant hierin mee, om samen tot een passende inkoopoplossing te komen. Je ondersteunt de klant in het verkopen van de inkoopoplossing binnen zijn organisatie en bent in staat om representatief te communiceren binnen diverse lagen van de organisatie van de klant.

Uiteraard verwachten we niet dat je de kennis van het aanbestedingsrecht paraat hebt. Een onderdeel (en vereiste) van de functie is een korte vakspecifieke universitaire opleiding om je te voorzien van een goede basis, terwijl je direct ervaring op doet in de praktijk om het geleerde toe te passen.

Door zo intensief bezig te zijn in een specialistisch vakgebied, doe je in een relatief korte tijd enorm veel ervaring op. Jouw nieuw opgedane kennis en ervaring maken dat jij als inkoopadviseur tot een zeer gewilde beroepsdoelgroep behoort met mooie carrière kansen in het vooruitzicht.

Waar ben je goed in

Plannen en organiseren
Je bent in staat een planning te maken over een langere periode in een traject, waarbij je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. Je houdt hierbij rekening met alle belanghebbenden en overige randvoorwaarden. Je kunt duidelijke prioriteiten stellen en werkt zodanig dat je gemakkelijk kunt overdragen en rapporteren.

Creativiteit
Je komt proactief met nieuwe ideeën en gaat buiten de gebaande paden. Je bent kritisch op bestaande werkwijzen en stelt alternatieven voor. Je bedenkt creatieve oplossingen binnen bestaande kaders en ziet nieuwe toepassingen voor bestaande instrumenten.

Overtuigingskracht
Je kunt helder en enthousiast uitleggen waarom iets op een bepaalde wijze uitgevoerd moet worden. Je kunt strategisch met argumenten omgaan, waarbij je let op de reacties van anderen en hierop inspeelt met je motivatie en argumenten.

Oordeelsvorming
Je kunt op basis van de beschikbare informatie, goed onderbouwde conclusies trekken die te herleiden zijn tot feiten. Je kunt zowel de voor- als nadelen benoemen voor de keuze die je aan je team voorlegt. Indien er ontwikkelingen plaatsvinden die invloed hebben op de door jou gemaakte keuzes, ben je in staat jouw keuzes te heroverwegen en een ander pad te kiezen.

Klantgericht
Je stelt je dienstverlenend op naar de klant en vraagt net zolang door totdat je de behoefte van jouw klant optimaal kan beschrijven. Je voert je werkzaamheden vanuit het belang van de klant en achterhaalt of deze tevreden is met de door jou geleverde dienstverlening.

Resultaatgericht
Je stelt een helder doel en stuurt ook anderen aan op het bereiken van dit doel. Je kunt goed helder maken wat het doel is en op welke wijze je dit kunt bereiken. Je zoekt naar methoden om effectiever en efficiënter te werken en neemt geen omwegen om het doel te bereiken. Wanneer de resultaten tegenvallen, zet je alles op alles om dit te verbeteren.

Kwaliteitsgericht
Je werkt secuur, en bent kritisch op je eigen werk en het werk van anderen. Je zet je in om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en bent in staat om verbetervoorstellen direct door te voeren in je manier van werken.

Wat wij vragen:

  • Minimaal een HBO werk- en denkniveau
  • Fulltime beschikbaar (40 uur)
  • Sterk in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling
  • Rijbewijs

We zoeken een nieuwe collega per 1 februari 2020.

Iets voor jou? We zien je CV en motivatie graag tegemoet via post@inkoopmeesters.nl.

ONS NIEUWS ONTVANGEN?

5 + 13 =